AyanoTarh

بازاریابی محتوایی چیست؟

واژه‌ی “بازاریابی محتوایی” به نوعی ذهنیت‌ها را به سمت وبلاگ‌ها، رسانه‌های اجتماعی و ویدیوهای ویروسی می کشاند  قبل از به وجود آمدن اینترنت و حتی خیلی قبل تر از اختراع وسایلی همچون تلفن همراه و رایانه ، غارنشینان با نقاشی روی دیواره‌ها در حال تولید محتوا بودند. محتوا از نیازهای اولیه‌ی بشریت بوده که به وسیله‌ی آن با هم ارتباط برقرار می کردند ، به مسائل مختلف ارزش می دادند و طرح زندگی ایده ال تر و بهتر را تصویر می کردند تا بتوانند از دنیای زیباتری بهره برده و لذت ببرند .

واژه‌ی بازاریابی برای اولین بار سال ۱۹۸۵ توسط یک کسب‌ وکار تولیدکننده‌ی ماشین‌آلات کشاورزی به صورت تجاری استفاده شد و بعد از آن، این روش جذب مشتری به سرعت ترویج پیدا کرد. بازاریابی در عمل به معنای رفع نیازهای مخاطبان است . امروزه آن را در کنار کلمات مختلفی می‌بینیم به این دلیل که نیازهای مخاطبان نسبت به گذشته بسیارگسترده‌تر شده و رفع آن نیز به مراتب پیچیده‌تر شده است.

در حقیقت بازاریابی محتوایی ترفندی است که برندها از آن برای جذب مخاطب و تبدیل مخاطبان به مشتریان و تبدیل مشتریان به خریداران دائمی استفاده می‌کنند. برندهای مختلف با تولید و ارائه محتوای رایگان و ارزشمند تلاش می کنند تا با مشتریان خود ارتباط برقرار کنند و با آن‌ها تعامل داشته باشند تا مردم آن‌ها را بشناسند، به هم اعتماد کنند و به خرید و فروش با آن‌ها بپردازند. زیرا محتوا، ارتباط ایجاد می‌کند. ارتباط، اعتماد را به همراه دارد و اعتماد به کسب ‌وکار شما رونق می‌بخشد.

امروزه مردم با شعار و حرف به شما اعتماد نمی‎کنند، امروزه افراد به مسائل ارزشمند دیگری می پردازند که به آن‌ها علاقه‌مند باشندکه در بازاریابی محتوایی به این می پردازیم که این نیازها برطرف گردد.

بازاریابی محتوایی بر خلاف سایر انواع بازاریابی ها سعی نمی‌کند به مردم بگوید شما، برند فوق‌العاده‌ با خدمات و محصولات منحصربه فردی هستید بلکه این موضوع را با داستان‌سرایی به مردم نشان می‌دهد برای‌ این‌که هر برندی که بتواند داستان‌های جذاب تر و هیجان‌ برانگیزی تعریف کند، مخاطبان بیشتری خواهد داشت که این یعنی درآمد بیشتر .

بازاریابی محتوا یکی از رویکردهای استراتژیک بازاریابی است که بر تولید و توزیع محتوای ارزشمند، مرتبط و سازگار با اهداف برندها متمرکز شده است. بازاریابی محتوا به دنبال جذب، حفظ و تعامل با مخاطبانی است که به وضوح تعریف و شناخته شده هستند. این عمل با هدف هدایت کاربران برای انجام اقداماتی سودده صورت می گیرد.

مثال‌هایی از بازاریابی محتوایی :

بازاریابی محتوایی تنها به معنی محتوای آنلاین نیست. در اینجا سه روش مختلف برای بازاریابی محتوایی وجود دارد، که برای هر کدام از آنها مثال‌هایی جداگانه را مطرح می کنیم .

• روش آفلاین

• روش آنلاین

• روش ترکیبی

۱) مجله‌ی Furrow

سال ۱۸۵۹ جان دیر " صاحب یک شرکت ماشین‌آلات کشاورزی"  برای جذب مخاطبان خود که کشاورزان بودند و اینکه کمکی به آنها کرده باشد مجله‌ای با نام Furrow  را منتشر کرد. با این‌که در آن زمان بازاریابی محتوایی یا استراتژی محتوایی مفهومی ملموس نداشت؛ وی با این روش توانست مخاطبان خود را به خوبی شناسایی کند و با محتوای هدفمند آن‌ها را به سمت خود جذب کند. اولین نمونه‌ی بازاریابی محتوای آفلاین که در بیش از ۴۰ کشور و به ۱۲ زبان مختلف قابل دسترس است. البته این تنها مجله  موجود نیست ولی اولین نمونه‌ای است که توانست به کشاورزان برای اداره‌ی بهتر کسب ‌وکارشان کمک کند.

۲) مجله‌ی آشپزی Jell-o

پس از موفقیت Furrow برندهای مختلفی از این روش استفاده کردند. یکی از آن‌ها شرکت تولید ژله بود که قبل از آن ژله محصولی ناشناخته بود. آن‌ها شروع به تهیه و توزیع یک کتابچه‌ی آشپزی رایگان کردند و که در آن راه‌های خلاقانه و مفیدی را برای استفاده از محصولاتشان ارائه کردند. پس از گذشت ۲ سال به اندازه‌ی کافی مشهور شده بودند و فروشی آنها حدود یک میلیون دلار در سال رسیده بود این دواولین برندهایی بودند که از بازاریابی محتوایی استفاده کردندکه هر دو این کار را به صورت آفلاین انجام دادند.

۳) وب‌ سایت کوکاکولا

نام کوکاکولا در بین برندهایی که از بازاریابی محتوایی استفاده می‌کنند، باعث تعجب است ! یک شرکت فروشنده نوشابه برای مخاطبان خود چه محتوایی را می تواند تولید کند؟ محتوا یعنی تولید ارزش برای مخاطبان که لازم نیست صرفا محتوایی راجع به محصول‌تان بنویسید، فقط کافی است تا به نوعی نقطه‌ی تلاقی بین برند شما، مخاطب و محصولتان باشد و جذابیت مهم‌ترین ویژگی  است که باید دارا باشد. کوکاکولا ‌اکنون یکی از مشهورترین موارد بازاریابی محتوایی در جهان محسوب می گردد .

نشریه‌ی آنلاین کوکاکولا استراتژی محتوایی را پایه گذاری کرده است که دقیقا ویژگی‌های گفته شده را شامل می‌شود آنها به واسطه این مجله تلاش می کنند تا مخاطبانشان را سرگرم کرده ، اخبار برند خود را اطلاع‌رسانی کرده و همچنین با داستان‌ های مختلف مسیر زندگی مخاطبان خود را تغییر دهند. با افزودن دو ویژگی “شفافیت و اعتماد” به محصولات‌ برند خود را به برندی پرفروش و مشهور در جامعه تبدیل کرد .

۴) بسترهای نرم‌افزاری و مجله‌های سرگرمی لگو

بسیاری از افراد معتقدند که لگو محصولات فوق‌العاده‌ای دارد و حتی بدون بازاریابی محتوایی هم به راحتی می‌تواند محبوبیت خود را در جوامع مختلف و در بین افراد حفظ کند. ولی نکته قابل توجه این است که  امروزه همه‌ی برندها محصولات خوب و مطلوبی دارند، در عین حال رقبای لگو نیز تلاش می کنند تا محصولات بی‌نظیری ارائه کنند. امروزه کیفیت ضرورت جوامع کنونی است و تفاوت ها در طرز فکر افراد است؛ لگو فراتر از فروش فکر می‌کند، برای مشتریان خود ارزش قائل است و به آنها اهمیت می دهد

آن‌ها مخاطبان‌ خود را براساس رده‌ی سنی دسته‌بندی کرده و براساس نیازهای هر سنی و خصوصیات مخصوص آن سن به بازاریابی محتوایی می‌پردازند . تولید کارتون، انیمیشن، ایجاد بسترهای نرم ‌افزاری برای اشتراک‌گذاری و تعامل مشتریان بهترین دستاوردهای آن‌هاست. لگو یکی از برندهایی است که از تولیدمحتوای ترکیبی بهره می‌گیرد.

 

خدمات مرتبط


مشاوره رایگان


لیست مقالات